Voorbije activiteiten

Mei 2013


Tijdens de week van de opvoeding kon je gaan luisteren naar de voordracht van de Univiersiteit Gent over het omgaan met "moeilijke etertjes".  De presentatie van deze interessante uiteenzetting kan je hier nog even nalezen. 


December 2011


MAG IK TRIEST ZIJN (Gezinsbond)


Op 6 december vond de voordracht "Mag ik triest zijn" plaats in het OCP in de Pinte.  De voordracht gegeven door mevr. Claire Weiwauters was een organisatie van de Gezinsbond De Pinte en Zevergem i.s.m. de VBS De Pinte, de gemeentelijke BS De Pinte, VBS Zevergem en de Gemeenschapsschool De Pinte. Op algemeen verzoek kan u  hier de presentatie vinden. 


DECEMBER 2010


De week van autisme van 1 tot 10 december:


Tijdens de week van autisme van 1 tot 10 december 2010 organiseerde Autisme Vlaanderen en Opvoedingspunt Deinze verschillende activiteiten zoals een tentoonstelling rond autisme, een inleefmoment, een opendeur van Deinse verenigingen, prikkelinfo in de stad, een infohuis in Brielpunt te Deinze...  (affiche)


 OKTOBER 2010


 ‘Mijn kind, schoon kind' : 5,12 en 19 oktober - DE PINTE


 Over graag zien en toch niet ‘te veel' verwennen (affiche)


 Onze verwenmaatschappij maakt het opvoeden voor ouders niet makkelijk. Toch hebben kinderen en jongeren grenzen nodig voor hun gevoel van veiligheid, maar ook ruimte en vrijheid voor hun zelfvertrouwen.  Deze vorming wordt georganiseerd door Opvoedingspunt De Pinte in samenwerking met Gezinsbond en Vormingplus.


 OKTOBER - NOVEMBER 2010


Themareeks “Grenzen geven veiligheid” : 19, 26 oktober en 9 november - NEVELE  


 Ze weten geen blijf met hun opschietend lijf. Ze zitten verveeld met nukkige pukkels. Voelen zich vaak hevig verliefd en danig verward, slaan met deuren en hebben last van een wisselend humeur.
Pubers zijn op zoek naar zichzelf en hebben heel wat nieuwe interesses. Ze hebben duidelijk een eigen mening en gaan ervoor. Pa en ma zitten met de handen in het haar. Ze maken zich zorgen, willen graag helpen, maar mogen zich vooral niet moeien.
Welke veranderingen ondergaat je tiener? Wat is belangrijk voor hem of haar? Welke grenzen moet of mag je stellen? Wat doe je met probleemgedrag?


 Opvoedingspunt organiseert in samenwerking met de gezinsbond en Vormingplus een themareeks “Grenzen geven veiligheid”.


 De themareeks bestaat uit drie sessies. De eerste avond wordt gewerkt rond het fenomeen puberen en wat dit inhoudt. De twee volgende avonden wordt gewerkt rond: GSM, internet, alcohol, zakgeld, school, privacy, seks, drugs, … De drie avonden zullen op een interactieve manier verlopen.